Trappen en Leuningen

De Sprong – Zoersel

Op deze site zijn 6 identieke woonblokken gelegen. Het gaat steeds om 2×2 woonunits, waarbij de bovenste 2 verbonden zijn met een tussenbordes met persroosters en een stalen trap als toegang. Een luifel er boven beschermt tegen de natuurelementen. Op de koppen van de blokken zit dragende constructie in het zicht, samen met doorvalbeveiliging. Alle elementen zijn gegalvaniseerd uitgevoerd voor een duurzame bescherming.

Details

Emiel Vermeulenstraat

2980 Zoersel

Project Info

De sprong is gespecialiseerd in het ondersteunen van mensen met psychiatrische problemen. Ze zorgen voor beschutte woongelegenheid om hen op een aangepaste manier een plaats in de maatschappij te bezorgen. Het hele project werd in 3 fases opgedeeld omdat oude, nog bewoonde units moesten plaatsmaken voor de nieuwe versie. Het werken in fases gaf de mogelijkheid om de bewoners in stappen te doen verhuizen zonder tijdelijke opvang.

De hoofdaannemer hanteerde een strakke, maar duidelijke timing waardoor afspraken netjes en correct opgevolgd konden worden. De eerste fase is zoals steeds wat zoeken, maar fase 2 en 3 werden steeds in een recordtijd uitgevoerd.

Opdrachtgever: De Sprong

Uitvoering: 2021 – 2022

Hoofdaannemer: Hooybergs Algemene Bouwonderneming

Architect: M4 Architecten & Ingenieurs

Laten we samen wat creëren

Heeft dit project je geïnspireerd? Of ben je aan het dromen geraakt? Zit je met precieze plannen maar zoek je nog iemand om ze uit te voeren? Wat het ook mag zijn, wij denken graag mee en bouwen er nog liever aan!

Pin It on Pinterest

Share This