q Residentie Maximiliaan | Laswerken Seigers

Trappen en Leuningen

Residentie Maximiliaan

Een uitdagend ontwerp waarbij functionele, stalen elementen afwisselen met een aluminium lijnenwerk, volledig in Verkeerswit (RAL9016). In de binnenkoer staat een volledig gegalvaniseerde en luchtige trappenpartij om maximale lichtinval toe te staan. 

Details

MolseKiezel 22

3920 Lommel

Project Info

Al vanaf de ruwbouw werden we ingeschakeld en werd het hele gebouw digitaal opgemeten. In samenspraak met de architect werden alle details uitvoering besproken en geoptimaliseerd naar eenvoud, voor uitvoering, waterdichting en visueel resultaat. Aan de buitenzijde werd aluminium plooiwerk geplaatst als visuele horizontale en verticale elementen. Leuningen werden met strekmetaal ingetekend, kregen een KTL behandeling, werden gemetallisseerd en uiteindelijk gepoedercoart.

In de achtergelegen binnenruimte werd een stalen trappenconstructie met bordessen uitgewerkt. De dragende constructie werd uitgevoerd in hoofdzakelijk UPN en IPE profielen. De loopvloer bestaat uit staalplaat van 6mm en ook deze leuningen werden in strekmetaal uitgevoerd. HEt geheel werd daarna gegalvaniseerd.

Aan de inkom werd een zelfsluitende, verdiepingshoge,  stalen deur geplaatst die via de intercom vrijgegeven kan worden. Ook die deur werd uitgevoerd met strekmetaal. Aansluitend werd een wand in aluminium staalplaten uitgevoerd met geïntegreerde brievenbussen.

Opdrachtgever: Alpeau – Woningbouwproject Bree

Uitvoering: 2021

Hoofdaannemer: Bouwonderneming Berben

Architect: D&A Architecten

Laten we samen wat creëren

Heeft dit project je geïnspireerd? Of ben je aan het dromen geraakt? Zit je met precieze plannen maar zoek je nog iemand om ze uit te voeren? Wat het ook mag zijn, wij denken graag mee en bouwen er nog liever aan!

Pin It on Pinterest

Share This