q Laswerken Seigers |Houten tafelblad uit meer dan alleen hout

Houten tafelbladen

Natuurlijke elegantie met oog voor detail

Een tafel is meer dan een meubelstuk. Aan een tafel wordt geleefd. Gelachen, gehuild, gespeeld, gegeten,… De juiste tafel wordt een deel van het huishouden. Ze leeft mee: Deuken, stoten, vlekken, krassen,…. Die unieke littekens voelen vertrouwd aan, nodigen uit om te gaan zitten en geven steeds een knus gevoel.
Het juiste, houten tafelblad geeft het interieur een warm karakter, een gemoedelijk gevoel, een reden om toch iets langer te blijven. De warmte van het hout, de speelsheid van de nerven, de organische vorm van een natuurlijk boomstamblad of juist de strakke lijn aan een natuurlijk product. De kamer leeft op met zo een kwaliteitsvol natuurproduct in het midden.
Het hout waaruit onze tafels gesneden worden is van de hoogste kwaliteit, geselecteerd met de grootste zorgvuldigheid. Ze worden volledig op maat gemaakt, geheel naar wens. Gezaagd tot de juiste dikte, gecontroleerd over het hele oppervlak, geschuurd, gecorrigeerd,… Net zo lang tot het perfecte blad met het bijpassend onderstel verenigd kan worden tot een uniek stuk.

Mogelijkheden

Een greep uit het assortiment houten tafelbladen en verschillende formaten en afwerkingen

Opgedikt eiken tafelblad

Een gespiegelde opdikking – bookmatched. Een eiken tafelblad met een warme uitstraling. Opgevulde ogen en volledig vlak geschuurd met zachte randen geeft een rustiek geheel.

Eiken tafelblad - blank gelakt
Houten tafelblad op maat

Noten tafelblad

Een subtiel opgedikt noten tafelblad. Met een verdonkerde olie krijgt het geheel een statig karakter.

Iepen tafelblad met epoxy coating

Iepen tafelblad - donkerbruine epoxy vulling met goldflake en klare topcoat

Twee boomstammen met gelijkaardig organisch profiel. Een donkerbruine epoxy met subtiele kleurnuances geeft een duidelijke overgang terwijl het heel natuurlijk oogt. De blanke, epoxy topcoat geeft een schitterend glanzende laag. Het geheel kleurt levendig en statig tegelijk.

Blanke epoxy brug

Epoxy kan enerzijds héél opvallend verwerkt worden, maar anderzijds ook zeer subtiel. Het legt opties bloot die anders niet haalbaar zijn.

Eiken tafelblad - blank gelakt
Houten tafelblad op maat

Iepen boomstamblad

Het boomstamprofiel wordt bewerkt zodat een zachte vloeiende rand ontstaat. De blanke afwerking benadrukt het natuurlijke karakter met warme, huiselijke sfeer.

Tafelblad in hout

Onze tafels krijgen van begin tot einde alle aandacht die ze nodig hebben. De onderstellen worden met de grootste zorgvuldigheid gelast terwijl de boomstammen met de grootste zorg worden omgezet tot prachtige tafelbladen. Door heel gericht het juiste onderstel te kiezen en tegelijk een prachtig blad te selecteren ontstaat een klein kunstwerk dat elke ruimte direct zal omtoveren tot een topinterieur.
Ons massief hout is, in tegenstelling tot de schijn die het wekt, niet één doorlopende plank. Bomen van dergelijk formaat zijn stilaan schaars en bijna onbetaalbaar. Daarom selecteren we brede lamellen, wel op volledige dikte, die naadloos aan elkaar gezet worden. Deze worden zeer selectief met vorm, jaarringen en kleurschakering op elkaar afgestemd. Zo ontstaat een blad wat enkel bij nader onderzoek zijn geheim prijsgeeft. Hoewel we ons absolute best doen, bestaat natuurlijk el de mogelijkheid dat af en toe de lamellen wel onderling van elkaar te onderscheiden zijn. Dit zal echter sporadisch zijn, zeker omdat we zo breed mogelijke lamellen proberen te gebruiken.

Alles is mogelijk, vraag het maar

Naast de uitgebreide mogelijkheden in de webshop zijn er nog tal van variaties te bedenken die niet standaard in de opties zitten. Bovendien zijn ook extra grote formaten of exotische houtsoorten mogelijk. Aarzel niet om het ons even te vragen, we kunnen namelijk heel ver gaan in de persoonlijke opdrachten. 

Alles op zijn tijd

We kunnen bijna alles, maar sommige dingen hebben nu eenmaal tijd nodig. We nemen liever wat extra tijd om het zo perfect mogelijk te maken. Op kwaliteit inboeten om wat sneller klaar te zijn doen we absoluut niet aan mee.

Maak anders bij ons een afspraak

In ons atelier kan het altijd net iets aangenamer overleggen zijn dan over het internet. Dan zie je ons aan het werk én de producten. Mogelijk geeft het zelfs wat extra inspiratie.

Pin It on Pinterest

Share This