q Laswerken Seigers |FAQ

Frequently asked questions

De meest gestelde vragen

Vind hier het snelst een antwoord

Voorlopig hebben we nog niet gek veel vaak gestelde vragen, dus ook weinig antwoorden. Heb je zelf een vraag? Stel ze ons zodat we jou kunnen helpen en alle anderen die hier terecht komen.

Verzending

Verzenden jullie ook?

Meubels verzenden met een transportdienst is vragen om problemen. We verkiezen ervoor dat je zelf komt afhalen. In uiterste nood zoeken we samen naar een oplossing. Neem daarvoor contact met ons op.

Wat kost verzending?

We hebben geen vaste verzenddienst omdat we huiverig zijn voor schade. Het blijft een uniek stuk. Schade door een transportfirma voorkomen we nu eenmaal graag. Daarom verkiezen we dat je het stuk zelf komt ophalen. Mocht dit absoluut niet mogelijk zijn zoeken we samen naar een oplossing. Voor iedereen zal dit een unieke oplossing zijn en de gepaarde kosten dan ook steeds wisselend. Neem hiervoor contact met ons op.

Leveringstermijn

Hoe lang duurt het voor ons meubelstuk klaar is?

We laten uiteraard niemand langer wachten dan nodig is, maar we hechten ook het hoogste belang aan kwaliteit. Het staalwerk kan op een 2 tot 4-tal weken doorheen het productieproces lopen. Onze houten tafelbladen vragen echter meer zorg. Deze worden per opdracht speciaal geselecteerd. Er bestaat altijd de kans dat er geen geschikt stuk stam beschikbaar is voor het formaat dat je bestelt. Dan moeten we afwachten tot we wel een mooie stam vinden. Zelfs na het doorzagen van een stam durven we beslissen dat we geen mooie snede zien. Nadat we het perfect stuk hout gevonden hebben volgt een intensief proces van zagen, schuren, nabewerken en meer om zeker te zijn dat we het perfecte blad kunnen afleveren. Daarom houden we ons een maximale leveringstermijn van 14 weken voor. Gemiddeld zal dit 8 tot 10 weken zijn, maar kwaliteit gaat voor ons boven leveringstermijn.

Productinfo

Ideale luchtvochtigheid

Het hout blijft op zijn best in een omgeving met een luchtvochtigheid tussen de 50% en 60%. Gelukkig is dit ook de meest ideale omgeving om in te leven. Iedereen heeft er dus baat bij om dit kort even na te kijken. Voor het hout is dit vooral belangrijk omdat het dan niet te droog is zodat het krimpt waardoor er natuurlijke scheuren ontstaan of zichtbaar worden. Het is ook niet te vochtig zodat het hout niet gaat krom staan door te sterk zwellen.

Olie finish onderhouden

Hout dat behandeld is met 1K (kleurloos) of 2K olie (kleur) kan eventueel 1 of 2 keer per jaar behandeld worden met een onderhoudsolie. De aantal keren dat het uitgevoerd moet worden is vooral afhankelijk van het gebruik. Uitdroging door vaak in het zonlicht te staan kan ook bijdragen tot het sneller uitdrogen van de olie.

Laklaag onderhouden

De kleurloze lak is in principe onderhoudsvrij, zelfs na veel gebruik. Pas wanneer de laklaag door slijtage zou afslijten kan dit eventueel opnieuw gelakt worden. Het kan echter heel lang duren eer het zover is. We zijn trouwens van het principe dat aan een tafel geleefd wordt, slijtage voegt karakter toe. Indien gewenst kan het altijd nog gelakt worden, maar het is niet aan te raden dit zelf te doen. Neem contact met ons op zodat we de opties kunnen overlopen.

Pin It on Pinterest

Share This